Ski Alpiniada

Proiectul “Ski-Alpiniada” incearca sa aduca la lumina si sa recompenseze cele mai bune performante din lumea skiului liber.
Propunem patru categorii de activitati conexe ale skiului pe munte: Alpinist, Racer, Tracer.
Fiecare din aceste arii de activitate va avea un juriu care impreuna cu votul din partea publicului va desemna cele mai bune performante. In functie de cele 4 categorii exista criterii specifice de care se va tine cont. 

Ele vor fi  publicate pe pagina fiecarei categorii in parte.
In timp ne dorim ca toate aceste performante sa fie recompensate si in plan material prin implicare unor sponsori si parteneri ai proiectului.
Scopul principal al acestui proiect este sa aduca la lumina adevarata performanta si sa ajute comunitatea skiului liber sa aiba niste repere clare asupra a ceea ce inseamna valoare in aceste sporturi de iarna. 

Alpinist

Ești schior-alpinist, îți place solitudinea, decorul sălbatic și cauți dificultatea.
Împărtășește cu noi cele mai dificile și speciale ture pe care le faci.

În această categorie intră ascensiuni de ski alpinism din țară.
Aici vorbim despre traversări ale unor rute dificile, traversări rapide (Fast Know Time) ale unor trasee cunoscute sau mai puțin cunoscute, explorarea unor zone rar parcurse, etc. Desigur stilul si siguranța sunt criteriile cele mai importante de care se va ține cont în evaluarea propunerilor.

Mai multe detalii despre această categorie pot fi gasite pe pagina de mai jos.

Racer

Dacă ești competitiv și pasionat de ski-alpinism cu siguranța vei fi nelipsit la startul curselor de skimo din tara sau strainatate.

Daca participi la competiții naționale sau internaționale de ski-alpinism si ai rezultate notabile, performanța ta trebuie recunoscută și recompensată ! 

 

Tracer

Anduranța e punctul tău forte.

Ești permanent în cautarea limitelor tale si dorești sa împingi posibilul mai departe.

Ce diferență de nivel poți urca în 24 de ore pe skiuri, pe o partie amenajată ?
Dar în 12 ore într-o zona alpină ?

 

Elementul principal urmarit si considerat în toate proiectele este etica și spiritul de fair-play. 
Dificultatea si comitmentul, stilul creativ si originalitatea unei ture trebuie sa fie dublate de respectul pentru munte, natură și comunitațile locale sau alți iubitori de munte. Ideea SkiAlpiniadei a aparut in 2016 si a luat mai multe forme de-a lungul timpului…